A Versek szódával produkció új, négyestés színházi sorozatában folytatja a legújabb nemzedék bemutatását, csak ezúttal már befutott, elismert alkotókat hív meg a középgenerációból, s az ő vendégeikként mutatkozhat be egy-egy fiatal, pályája elején tartó alkotó - mester és tanítvány szerzőpárosát állítva így reflektorfénybe. Az elmúlt években egyre markánsabban körvonalazódik egy új nemzedék színrelépése az irodalom színpadán, amelyet kiváló és nem egy esetben rangos díjakkal kitüntetett könyvek is igazolnak. Erre is szeretne rávilágítani a produkció.

A szóda hungaricum. A versek szódával estjei minőségi fröccsök, melyek garantálják a felszabadult együttlétet a kortárs irodalom kiválóságaival és azok művészvendégeivel.

Fogyasszon velünk verset szódával!

Üdítő kikapcsolódást kívánunk!

Az irodalmi sorozatban elismert kortárs költők és más művészeti ágak képviselői lépnek színpadra, és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg.
A sorozat célja, hogy a költőkről, művészekről teljesebb képet adjon hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával. A kortárs lírát kedvelő közönség így rendhagyó módon pillanthat be az alkotók műhelyébe.

A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség 2011 decemberében indította útjára a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában. A Versek szódával újabb két estje a Café Budapest őszi fesztivál keretében került megrendezésre a Thália Színház Új Stúdiójában 2012 októberében. 2013 szeptemberétől a Nemzeti Színház Kaszás Attila-terme nyújtott otthont a sorozatnak, amely 2014 októberétől ugyanott folytatódott megújult formában, kibővült tematikával. A költők mellett dalszerzők és slammerek is a vendégeink voltak.
2014 októberében a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Programjában is szerepelt a sorozat három estén keresztül a Városháza Parkban.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben a produkció 2016 szeptemberétől olyan alkotókat látott vendégül a Pinceszínházban, akik részt vettek a forradalom eseményeiben. 2017 február-márciusában pedig gimnáziumokba vitt el olyan zenés rendhagyó irodalomórát, amelyben fiatal alkotók meséltek kötődésükről 1956-hoz, a forradalomban szerepet játszó alkotókról és művekről.

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából 2017 szeptemberétől decemberéig a produkció négy előadást vitt színpadra a Pinceszínházban, amelyek során a költőóriás kevésbé ismert portréit rajzolta meg vendégei segítségével.
2017 telén pedig székelyföldi gimnáziumokba vitt el zenés rendhagyó irodalomórát, amelyben Arany Jánost kortárs fiatal alkotók vallomásai és művészi produkciói keltették életre.

2018. november 21-től december 15-ig hat határon túli gimnáziumban összművészeti Ady Endre-előadásokat tartott a költő halálának 100. évfordulója alkalmából Erdélyben és Felvidéken.