Vers szeminárium

A személyes megismerkedést követően a hozott saját versek tükrében folytatódik egymás személyiségének, érdeklődési körének, ízlésének, olvasmányélményeinek a feltérképezése. Közösen kielemezzük a legbátrabbak alkotásait, de a hét folyamán mindenkire sor kerül. Ezen kívül helyben is írunk majd ujjgyakorlatokat, paródiákat, emlékverseket stb. Fontos, hogy mindenki magára találjon a közösségben, bizalommal legyen egymás iránt, hogy meg merjen nyílni a másik előtt versei által. Ezt nem csupán a szemináriumon szerzett impulzusok, de a délutáni és esti élmények (közös kirándulások, társas és sport játékok) is segítik majd, még ihlettel is megajándékozhatják a részvevőket.

Sort kerítünk kedvenc költők, versek megidézésére is, sőt, kimondottan jó, ha mindenki hoz magával olyan műveket, amelyek valamilyen szempontból mintául szolgálnak az életében. Kíváncsiak leszünk arra is, kit milyen élmény vagy indíttatás sarkallt arra, hogy a húrok pengetésibe fogjon.

Szemináriumvezető

Zsille Gábor (1972)

József Attila-díjas költő, műfordító, publicista, szerkesztő. 1998--1999 folyamán a Magyar P.E.N. Club titkára. 2008 óta a Magyar Írószövetség Műfordítói Szakosztályának elnöke. 2000--2004 között Krakkóban élt. 2010-2013 között az Új Ember hetilap rovatvezetője. 2014-től a Magyar Napló folyóirat versrovatának szerkesztője. 2015-től Az év versei című antológia szerkesztője. Máig öt önálló verseskönyve és tizenkilenc kötet versfordítása jelent meg. Bella István-díjas, a Tokaji Írótábor Nagydíjasa, Tóth Árpád Műfordítói Díjas. Legutóbbi kötetei: Össze (versek, 2015), Örökség, mulandóság (esszék, kritikák, 2018).

 


kezdőoldal