Próza szeminárium

A szeminárium ideje alatt alkalom nyílik rá, hogy a hallgatók hozott írásait is feldolgozzuk, és a velük kapcsolatban felmerülő dramaturgiai, stilisztikai kérdéseket közösen átbeszéljük. Sikert szokott aratni a mindennapos feladat, hogy a csoporttagok gyűjtsenek 3-5 megfigyelést, amely arra ösztönzi őket, hogy nyitott szemmel járjanak, s amit csak lehetséges, megfigyeléseikből beledolgozzanak majdani írásaikba, hitelesebbé téve a szereplőket és a közegüket. Mindebből szintén sokat lehet tanulni és hasznosítani a jövőben.

Az első alkalommal, az ismerkedés során a meghatározó olvasmányokról is szót ejtünk, valamint arról, hogy ki milyen élményt őriz magában kedvenc íróinak műveiről. Ezen kívül a későbbiekben különböző feladatokat végzünk majd játékos nyelvi gyakorlatok, novella- és esszéírás formájában.

Szemináriumvezető

Bene Zoltán (1973)

író, szerkesztő. Szegeden él. Művelődésszervezés, könyvtár és andragógia szakokon végzett a Szegedi Tudományegyetemen, ugyanott doktorjelölt (filozófia). A Szeged című várostörténeti és kulturális folyóirat főszerkesztője, a Pannon Tükör próza rovatvezetője. Televíziós műsorszerkesztéssel is foglalkozik. A Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportjának elnöke. Fehér Klára-díjas (2016), Teleki Pál Érdeméremmel (2013) és Kölcsey-éremmel (2014) is elismerték munkásságát. Legutóbbi kötetei: Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai (Liget, 2016), Áramszünet (Kortárs, 2018).

 


kezdőoldal